Sos Cesar

Wstęp

Składnik wielu potraw, nie tylko znanej sałatki.

Lista zakupów

  1. Czosnek – 26 g
  2. Parmezan – 260 g
  3. Cytryna (sok) – 80 g
  4. Anchois – 260 g
  5. Tabasco – 15 g
  6. Worcester – 26 g
  7. Sól – 6 g
  8. Oliwa Extra Virgin – 260 g
  9. Majonez Winiary – 4 g

Sposób przygotowania

  1. Zblendować oliwę z czosnkiem.
  2. Wymieszać sos worchester, sok z cytryny i tabasco.
  3. Zetrzeć parmezan na drobnej tarce.
  4. Przełożyć masę z blendera do miski, dodać starty paremzan oraz sól, oraz mieszankę z tabasco, soku z cytryny oraz sosu worchester. Wymieszac bardzo dokładnie.
  5. Odstawić na godzinę.

Smacznego!

Sos-Cesar-przepisy-Krzysztof-Chwiała-Szef-Kuchni

Szukasz doświadczonego szefa kuchni?
Skontaktuj się ze mną